PSV wacht zwaar avontuur in Moskou

28 september 2015 om 11:07
nl
PSV begint woensdag weliswaar als koploper in groep B van de Champions League aan de lastige uitwedstrijd tegen CSKA Moskou, maar zal door de ongeslagen lijstaanvoerder uit de Russische competitie tot het uiterste worden gedwongen. De Eindhovenaren zitten na de teleurstellende wedstrijden in eigen land tegen Heracles, SC Cambuur en NEC nog niet bepaald in de gewenste flow en bovendien groeit de ziekenboeg.
Geschreven door

PSV boekte in het eerste groepsduel een sensationele overwinning op Manchester United (2-1) en CSKA Moskou verloor in Duitsland van VfL Wolfsburg (1-0).
"We hebben een keer gewonnen en zijn koploper, maar dat zegt niks", relativeert verdediger Jeffrey Bruma. "We kunnen een moeilijke pot verwachten. Het zijn allemaal topclubs uit sterke competities."
Lastig in Rusland    PSV heeft het altijd lastig tegen Russische ploegen, analyseerde directeur Toon Gebrands al direct na de loting. Vorig jaar werden de Eindhovenaren in de Europa League uitgeschakeld door Zenit Sint-Petersburg.
CSKA Moskou verloor in eigen land nog geen wedstrijd dit seizoen en staat na tien speelronden souverein aan kop. De doelpunten worden bij de Russische kampioen gemaakt door twee Afrikaanse aanvallers: Ahmed Musa uit Nigeria (ex-VVV) en Seydou Doumbia uit Ivoorkust. "Doumbia is een goede spits'', weet zijn PSV-collega Jürgen Locadia.
BlessureleedPSV mist door blessures in Moskou waarschijnlijk drie vaste krachten uit de ploeg die vorig jaar kampioen werd. Op Jetro Willems en Andrés Guardado werd al langer niet gerekend, maar zaterdag viel ook spits Luuk de Jong nog uit.
De PSV-aanvoerder heeft een dikke enkel door een wilde trap van Marcel Ritzmaier, de aanvallende middenvelder die door NEC van PSV wordt gehuurd.
Locadia op favoriete positiePSV-trainer Phillip Cocu rekent in Rusland niet op zijn captain en daarom begint Jürgen Locadia woensdag op het kunstgras in Moskou hoogstwaarschijnlijk als spits. Locadia toonde zich aan het begin van het seizoen nog ontevreden over zijn rol als reserve of buitenspeler maar kan zich nu bewijzen op zijn favoriete positie.
Locadia verwacht van de tegenstander veel duelkracht. "Het wordt een lastige wedstrijd. Ik moet me iedere wedstrijd bewijzen en mijn momenten pakken.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.