Eerste vluchtelingen aangekomen bij sporthal Racketcentum aan de Terheijdenseweg

28 september 2015 om 20:05 • Aangepast 21 november 2020 om 15:43
nl
De gemeente Breda gaat 250 vluchtelingen opvangen in sporthal Racketcentrum aan de Terheijdenseweg in Breda. De eerste vluchtelingen kwamen maandag aan het begin van de avond aan in Breda.
Profielfoto van
Geschreven door

De opvang is voor mensen uit Syrië en Eritrea. Naar verwachting is de verdeling vijftig procent Syrische gezinnen en vijftig procent mannen uit Eritrea. De vluchtelingen verblijven nu in het aanmeldcentrum in Ter Apel.
NoodopvangDe noodopvang geldt voor maximaal 72 uur. Met mogelijkheid tot een verlenging met één dag. De eerste vluchtelingen komen maandagavond vanaf zes uur aan in Breda.
Het verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de crisisopvang kwam zondagavond bij de gemeente binnen. Maandag is begonnen de sporthal in te richten met veldbedden van Defensie.
KinderenDe eerste zorg van de gemeente is om de opvang 'zo soepel mogelijk' te laten verlopen. De tweede zorg is een programma voor de kinderen, aldus de gemeente.
Na de tijdelijke opvang in Breda gaan de vluchtelingen terug naar Ter Apel of naar andere opvangcentra in Nederland.

Wachten op privacy instellingen...

Koepel blijft nog jaar azcVorige week woensdag besloot het stadsbestuur al dat de voormalige koepelgevangenis ook volgend jaar nog een asielzoekerscentrum mag blijven. Daar verblijven nu vierhonderd asielzoekers. In eerste instantie had Breda met het COA een huurperiode van één jaar afgesproken.

Wachten op privacy instellingen...



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.