Agenten trekken wapen om drie mannen na achtervolging aan te houden in Prinsenbeek

28 september 2015 om 14:59
nl
De politie heeft zondagavond in Prinsenbeek drie mannen aangehouden. Met het oog op hun eigen veiligheid deden de agenten dat met getrokken pistolen.
Geschreven door

De aangehouden mannen zouden gedreigd hebben met een vuurwapen of iets dat daar op lijkt. De melding van de bedreiging kwam van een 43-jarige man uit Emmen.
Hij vertelde over drie mannen in een lichtkleurige Mercedes 190 die hem achtervolgd hadden op de A16 toen hij vanuit Zwijndrecht in de richting van Breda reed.
Niet snel genoeg aan de kantDe man vermoedt dat hij naar de zin van zijn achtervolgers niet snel genoeg aan de kant ging. De mannen in de auto maakten gebaren naar de Emmenaar, die zag dat een van de drie een voorwerp in zijn hand had dat op een vuurwapen leek.
De achtervolging ging zelfs door toen de vluchtende man de snelweg had verlaten. De gewaarschuwde politie besloot bij afritten van snelwegen te gaan staan. Zo kon de bestuurder worden tegengehouden toen deze de afrit bij Prinsenbeek had genomen.
Omdat de mannen mogelijk een wapen hadden, werden ze aangehouden met een zogenoemde uitpraatprocedure. Daarbij werd het overige verkeer tegengehouden en werden de drie inzittenden één voor één uit de auto gepraat terwijl ze onder schot gehouden worden.
Geen vuurwapen gevondenDe drie inzittenden zijn mannen van 23, 24 en 25 jaar uit respectievelijk Emmeloord, Groningen en Breda. Onderzoek heeft geen vuurwapen of iets dat daarop lijkt opgeleverd.
De politie houdt er rekening mee dat het uit de auto gegooid is en zoekt naar eventuele getuigen die haar verder kunnen helpen. De drie mannen zijn aangehouden, de auto is in beslag genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.