Tilburgs project ‘BuurTent’ voor voorkomen van criminaliteit genomineerd voor Hein Roethofprijs - Omroep Brabant

Tilburgs project ‘BuurTent’ voor voorkomen van criminaliteit genomineerd voor Hein Roethofprijs

28 september 2015 om 14:26
nl
Het Tilburgse project ‘BuurTent’ is genomineerd voor de Hein Roethofprijs, een onderscheiding die om de twee jaar wordt uitgereikt aan een organisatie die het beste initiatief heeft om criminaliteit te voorkomen. De BuurTent is opgericht om het aantal woninginbraken in Tilburg te verlagen.
Geschreven door

Initiatiefnemers van de BuurTent nemen het op tegen 'Horecastewards' uit Rotterdam, 'Educatief Programma Jongeren' uit Amsterdam, 'Dutch Trainee Cup' uit Zeist en 'Bloedlink' uit Utrecht.
Volgens de jury van de Hein Roethofprijs dragen alle projecten bij aan het voorkomen van criminaliteit of het bevorderen van sociale veiligheid.
Hoe werkt de BuurTent?In reactie op het hoge aantal woninginbraken in Tilburg, bedacht wijkagent Rachid Debjani de BuurTent. Dit is een samenwerkingsproject van de gemeente Tilburg, politie Midden en West-Brabant en Zeeland en re-integratie leerwerkbedrijf WatWest.
De BuurTent wordt na een woninginbraak opgezet op de plek waar is ingebroken. Buurtbewoners uit de omgeving worden in de BuurTent geïnformeerd over de inbraak, de buit en de inbraakgevoelige elementen van de nabijgelegen huizen.
UitreikingMinister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie reikt de prijs op 26 oktober in Utrecht uit. De winnaar ontvangt 20.000 euro en een klein kunstwerk.
Het is de achtentwintigste keer dat de prijs wordt uitgereikt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.