Dochter Chanel wil dat John F. professionele hulp krijgt: ‘Psychose of niet, hij blijft mijn vader'

28 september 2015 om 19:40
nl
De vermoedelijke moordenaar van Linda van der Giesen, John F., moet tijdens zijn tijd in de gevangenis professionele hulp krijgen. Dat zegt zijn dochter Chanel (19) in gesprek met Omroep Brabant. Zij en haar moeder zijn ervan overtuigd dat haar vader in een psychose of anders in een verwarde toestand de 28-jarige verpleegkundige heeft doodgeschoten. “Want mijn vader is veel, maar geen moordenaar.”
Geschreven door

Sinds de moord op Linda worden familieleden van John F. lastiggevallen. Chanel meldt dat een stalker het op haar persoonlijk gemunt heeft. Ze is maandag naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen. “Die man stuurt me berichtjes dat ik net zoals mijn vader wordt: een moordenaar die niet goed bij zijn hoofd is. En hij houdt maar niet op, ik ben zo bang dat dit mij nog jaren blijft achtervolgen.”
LEES OOK: Deed de politie genoeg om vermoorde Linda van der Giesen te beschermen?
'Hij werd bedreigd en geterroriseerd'John F. bekende afgelopen vrijdag verantwoordelijk te zijn voor de dood van Linda. Hij heeft verklaard dat hij zijn voormalige vriendin in een psychose heeft doodgeschoten. Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers gaf aan dat hij eigenlijk voor haar ogen zelfmoord wilde plegen. “Mijn vader is van binnen helemaal kapotgemaakt”, zegt Chanel. “Hij stuurde me vaak berichtjes dat hij zichzelf van het leven wilde beroven. Het ging vreselijk slecht met hem, maar dat hij dit zou doen had niemand zien aankomen.”
Vanwege zijn labiele toestand schakelde John F. de hulp in van een psycholoog en een advocaat, maar die konden weinig voor hem betekenen, legt Chanel uit. “Een criminele club bedreigde hem met de dood en achtervolgde hem dagelijks. Daarom zat hij een lange tijd ondergedoken. Hij had bovendien geen huis meer en kreeg zijn kind niet meer te zien. Ik heb hem door dit alles maanden niet kunnen zien.”
LEES OOK: ‘Moordenaarskinderen!’, eerste ex-vriendin John F. lastiggevallen na aanhouding moordverdachte
'Hij is tot gekheid gedreven'Van alle gebeurtenissen van de afgelopen maanden zou een regisseur een film kunnen maken, zegt de 19-jarige. “Wat er allemaal is gebeurd, is te gek voor woorden. Ik wil wat mijn vader heeft gedaan absoluut niet goed praten, want dit is het ergste wat iemand kan doen. Maar hij is tot gekheid gedreven en heeft dit zelf nooit gewild. Een andere John heeft Linda doodgeschoten.”
Op het moment is een medisch team aan het onderzoeken of John F. inderdaad een psychose had toen hij naar de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis reed. Daar twijfelt Chanel niet aan. “Ik hoop dat mijn vader de hulp krijgt die hij nodig heeft. Hij is vooral de laatste weken zwaar achteruitgegaan. Ik hoop voor hem dat hij tot rust komt en weer beter wordt. Hij is en blijft mijn vader, wat de uitkomst in de rechtszaal ook zal zijn.”
LEES OOK: John F. (37) uit Zevenbergen heeft crimineel verleden, vaker veroordeeld voor geweld
AdvocaatDe zaak tegen John F. gaat volgende maand verder. Door justitie wordt hem moord dan wel doodslag ten laste gelegd. Van moord wil zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers niets weten. “Mijn cliënt ging niet naar het ziekenhuis om zijn ex-vriendin neer te schieten. Van voorbedachten rade en dus van moord is daarom geen sprake.”
Het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant wil nog niet reageren. "We hebben lopende het onderzoek geen commentaar."
Lees alles over deze zaak op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/lindavandergiesen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.