'Geldeisende Syrische bedelaars’ in Tilburg, stadswachten letten extra op

28 september 2015 om 21:50
nl
In de binnenstad van Tilburg bedelen jonge mannen op een dwingende manier om geld. Het zou gaan om Syrische asielzoekers. De Tilburgse stadswachten houden de situatie extra goed in de gaten, zegt de gemeente.
Geschreven door

De bedelaars hebben vellen papier bij zich. Daarop staat dat zij Syrische vluchtelingen zijn en dringend geld nodig hebben voor hun kinderen.
Bedelen tot in de busDe mannen zijn vorige week meerdere keren gezien bij de bushalte Stadhuisplein tegenover het Tilburgse gemeentehuis. Ook zouden ze zich ophouden in winkelstraat de Heuvelstraat.
Ooggetuigen zeggen dat de mannen een dwingende toon aanslaan: “Ze eisen geld. Ze gingen zelfs de bussen in om daar te bedelen.” Busmaatschappij Arriva zegt tegen Omroep Brabant te weten dat er met regelmaat bij de halte Stadhuisplein en in de bussen wordt gebedeld. "We melden dit soort incidenten altijd bij de politie, volgens de afspraak."  
Burgemeester ingelichtDe gemeente Tilburg heeft geen reden om aan te nemen dat het specifiek om Syrische asielzoekers gaat. “Maar we hebben er wel melding van gehad”, licht een woordvoerder toe. “Bedelen is verboden volgens onze APV.”
Burgemeester Peter Noordanus is op de hoogte gebracht van de situatie. De afdeling Stadstoezicht van de gemeente is verzocht een extra oogje in het zeil te houden.
De gemeente houdt ook contact met Arriva over de bedelaars: “We hebben gevraagd of buschauffeurs de stadswachters op de hoogte willen houden. Mochten de problemen aanhouden, dan kunnen de stadswachten de politie inschakelen.”
Meer informatie over de vluchtelingencrisis vind je op onze themapagina: omroepbrabant.nl/vluchtelingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.