Brabant wil meer laadpunten voor elektrische auto's - Omroep Brabant

Brabant wil meer laadpunten voor elektrische auto's

28 september 2015 om 19:12
nl
Dat elektrisch rijden in Brabant geliefd is, blijkt wel uit de cijfers. Een kwart van alle bezitters van een elektrische auto's komt uit deze provincie. De provincie Brabant wil het aantal laadpalen zelfs uitbreiden. Een elektrische dienstauto staat echter nog niet op de parkeerplaats van het provinciehuis. "We passen niet allemaal in de auto, omdat er achterin nog niet genoeg ruimte is", verklaart Anne-Marie Spierings, gedeputeerde van Energie.
Geschreven door

Wim Verbruggen uit Sint Hubert kan meepraten over elektrisch rijden. Hij rijdt in een elektrische Nissan Leaf. En dat niet alleen. De energie wordt opgewekt door zijn acht zonnepanelen. "Dat is genoeg om 13.000 kilometer per jaar te verbruiken", vertelt de elektrische auto-pionier. Ook merkt hij dat het rustiger rijdt. "En het scheelt ook in de portemonnee."
Meer laadpalenGedeputeerde Anne-Marie Spierings vindt het mooi dat het enthousiasme onder de elektrische autorijders er is. "Ze denken niet alleen dat het beter is, maar ze willen daarna ook niet meer anders."
Zelf heeft Spierings ook al eens in een elektrische auto gereden. Ze ziet het als taak van de provincie om te zorgen voor voldoende laadpalen. Op dit moment zijn er zo'n 600 oplaadpunten. "We willen er 300 laadpunten bij. En dan vooral bij mensen die er thuis geen kunnen hebben."
Iedere dag opladenIn de eerste weken was Wim Verbruggen nog wel eens bang om stil te komen staan met zijn elektrische auto. "Maar eigenlijk is een elektrische auto net als een mobiele telefoon. Als je thuis komt, moet je het opladen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.