Gezellig praatje ontaardt in gewelddadige roofoverval: bejaarde zussen 10.000 euro lichter

28 september 2015 om 21:20
nl
Twee bejaarde zussen van 67 en 75 jaar oud uit Tilburg zijn eind juni met geweld beroofd van hun spaargeld. Na een gezellig praatje met twee jongens in de lift van hun eigen flat, slaat de sfeer om als de zussen uitstappen. Met geweld worden ze van 10.000 euro beroofd. Opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandagavond aandacht aan de beroving.
Geschreven door

De zussen gaan op 29 juni geld opnemen aan het Wagnerplein. De jongste zus loopt met een rollator vanwege een evenwichtsstoornis. Met één oog is ze blind, met het andere oog ziet ze maar twintig procent. De volgende dag wil ze dure apparatuur kopen om haar zicht te verbeteren.
Sfeer slaat omAls de zussen het geld hebben opgenomen, lopen ze terug naar de Mozartflat waar ze wonen. In de lift krijgen ze gezelschap van twee jonge mannen. Na een gezellig praatje in de lift stappen de zussen uit.
Dan slaat de sfeer om, want de twee mannen volgen de dames en gaan dan recht op hun doel af: het geld. De oudste zus wordt naar de grond gewerkt en van het geld beroofd. Dan slaan de daders op de vlucht.
Wie zijn de overvallers?De politie wil graag weten wie de daders zijn. Het gaat om lichtgetinte jongens van rond de twintig jaar oud. Eén van hen draagt een korte broek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.