Avans beste grote hogeschool van Nederland

29 september 2015 om 02:00
nl
Avans Hogeschool is volgens de Keuzegids HBO 2016 de beste grote hogeschool van Nederland. Al een aantal jaar op rij is Avans Hogeschool de beste grote hogeschool. Opvallend is wel dat de voorsprong op de nummer twee, Hogeschool Windesheim in Zwolle, een stuk kleiner is geworden.
Geschreven door

Bij de middelgrote hogescholen is de Christelijke Hogeschool Ede wederom de nummer één. Maar de voorsprong op nummer twee, de NHTV in Breda, is geslonken tot één punt.
De Keuzegids HBO gebruikt de resultaten van de Nationale Studenten Enquête, de accreditatiegegevens van de NVAO en de cijfers over studiesucces van de Vereniging Hogescholen.
‘We gaan kijken wat er beter moet’Voorzitter van het College van Bestuur van Avans Hogeschool Paul Rüpp is tevreden: “Ik ben heel trots dat we het op alle fronten goed doen. We leveren kwaliteit zoals blijkt uit de laatste accreditatierondes. We slagen erin studenten te begeleiden naar de eindstreep zonder de lat laag te leggen. Onze studenten moeten hard werken. En die combinatie levert tevreden studenten op.”
Avans staat in de ranglijsten van de Keuzegids HBO en het jaarlijks verschijnende overzicht Beste studies van Elsevier al jaren aan de top. “De uitdaging is om dat niveau vast te blijven houden. De totaalscore is ten opzichte van vorig jaar iets gezakt en er staan iets minder opleidingen op nummer één. Ons doel is om te blijven verbeteren. We gaan dus kijken wat er beter moet. Daar ligt een uitdaging”, aldus Paul Rüpp.
TopopleidingenZes opleidingen van Avans krijgen het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. In Den Bosch zijn dat de opleidingen Chemie, Technische Bedrijfskunde, Informatica en Bedrijfskunde MER. In Breda Technische Bedrijfskunde en Fysiotherapie. Dit kwaliteitszegel betekent dat de opleidingen tot de beste van Nederland behoren.
Van alle grote hogescholen heeft Avans Hogeschool het beste slagingspercentage na vijf  jaar. Bij Avans haalt 56% van alle studenten binnen vijf jaar het diploma. Ook hier ziet Avans ruimte voor verbetering, licht Paul Rüpp toe: “Het is fijn dat we het het beste doen van de grote hogescholen, maar het percentage is nog te laag. Daar moeten we wat aan doen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.