Vandaag in Brabant: 'Mijn vader is geen moordenaar'

29 september 2015 om 09:46
nl
Staken bij DAF. Je leven danken aan een rolstoel. Je hoop kanker te overleven de grond in geslagen zien worden. Blijven geloven in je vader die zijn ex-vriendin om het leven bracht. Dat en meer is het nieuws van vandaag en gisteren.
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Bij DAF wordt drie dagen gestaakt, maar dat wil niet zeggen dat alle boze werknemers op hun 'luie krent' gaan zitten. Zo gaan twintig medewerkers als vrijwilligerswerk drempels maken voor rolstoelers tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.
  • In Eindhoven presenteert de Stichting 18 September haar toekomstplannen. Wat gaat er veranderen nu er steeds minder veteranen bij de herdenking kunnen zijn? En hoe gaat ze de jeugd erbij betrekken?
  • Vandaag blijft het droog, de temperatuur stijgt tot 17 graden. Er staat een matige oostenwind. Vanavond en vannacht is het helder en droog. Het koelt af tot rond 7 graden.


[youtube:body:https://youtu.be/nQ2vcgwXiLo]
Waar wordt over gepraat?

  • Paralympisch topsporter Michael Schoenmaker uit Breda heeft misschien wel zijn leven te danken aan zijn rolstoel. Hij werd aangereden door een auto toen hij de weg overstak. De dader reed door.
  • In Tilburg zouden agressieve bedelaars actief zijn. Ze zouden op straat en in bussen nogal dwingend te werk gaan. Het zou om Syriërs gaan, maar het kan ook zo zijn dat anderen zich voordoen als Syriërs.
  • Chanel, de dochter van John F., vindt dat haar vader in de gevangenis professionele hulp moet krijgen. Ze is ervan overtuigd dat hij in een psychose verkeerde toen hij zijn ex-vriendin Linda van der Giesen om het leven bracht. "Hij is geen moordenaar."


 [youtube:body:https://youtu.be/a5E-QwRU2zw]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Jeroen van Koningsbrugge uit Den Bosch is genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster. Hij won de prijs voor de beste tv-persoonlijkheid in 2010 en 2011.
  • Eén van de drie gezochte mannen voor een heftige vechtpartij in Uden, heeft zich gemeld bij de politie. Dat meldt de politie in opsporingsprogramma Bureau Brabant.
  • De overleden journalist Mark Bos uit Rosmalen was gisteravond te zien in het tweede deel van de documentaire 'Retour Hemel'. In 'Keihard terug op aarde' was te zien hoe zijn hoop dat hij zijn prostaatkanker zou overwinnen de grond in werd geslagen.


[youtube:body:https://youtu.be/_NpYC_aZrn0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.