Oorlogsmuseum Overloon neemt collectie Hengelo over: onder meer café en winkel in oorlogstijd - Omroep Brabant

Oorlogsmuseum Overloon neemt collectie Hengelo over: onder meer café en winkel in oorlogstijd

29 september 2015 om 09:34
Het Oorlogsmuseum in Overloon breidt zijn collectie uit met die van het Achterhoeks Museum 1940-1945 in het Gelderse Hengelo. Dit hebben beide musea dinsdag bekendgemaakt.
Geschreven door

Het oorlogsmuseum in Hengelo trekt jaarlijks 5000 bezoekers, terwijl het museum in Overloon afgelopen weekend zijn honderdduizendste bezoeker van dit jaar kon verwelkomen.
Nu de twee musea samen onder één dak verder gaan, blijft de collectie van het Gelderse museum ook voor de langere termijn behouden. Het gaat om duizenden voorwerpen die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog. In Hengelo zijn onder meer een loopgraaf, een café en een winkel in oorlogstijd te zien.
Nieuwe tentoonstelling in OverloonHet Achterhoeks Museum 1940-1945 is nog tot en met 20 december te bezoeken op de eigen locatie in Hengelo. Vervolgens verhuist de collectie naar Overloon.
Hier wordt een nieuwe tentoonstelling over Nederland in de Tweede Wereldoorlog ingericht waarvan de Achterhoekse collectie een onderdeel is.
LEES OOK: Brabant profiteert nog steeds van 70-jarige herdenking Market Garden
Persoonlijke oorlogsverhalen centraalNaar verwachting zal de nieuwe tentoonstelling volgend jaar zomer worden geopend. De expositie staat in het teken van de moeilijke keuzes waarvoor mensen in oorlogstijd kunnen komen te staan.  
In de aanloop naar de nieuwe tentoonstelling organiseert het Oorlogsmuseum in Overloon dit weekend de manifestatie Crossroads Overloon. Hierin staan persoonlijke ervaringen vanuit zowel Brabant als de Achterhoek centraal.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...