Pokémon GO: de voordelen en de heldendaden

EINDHOVEN - Het is waarschijnlijk het meest besproken spel van de afgelopen tijd: Pokémon GO. De rage grijpt om zich heen en niet iedereen is daar blij mee. De vele spelers zouden de rust verstoren en veel afval achterlaten. Maar het is niet alleen maar kommer en kwel. De populaire game levert ook flink wat positieve situaties op.
De voordelen
  • GGzE De Grote beek, een psychiatrisch ziekenhuis in Eindhoven, lokte eind juni Pokémon en bijbehorende jagers naar hun terrein. Op die manier kwamen hun cliënten in contact met verschillende doelgroepen. Volgens behandelaars helpt het spel cliënten met vormen van autisme, angststoornissen of depressie om naar buiten te gaan en contact te leggen met andere jongeren.
  • Pokémon GO speel je niet thuis op de bank. Om de virtuele beestjes te vangen moet je toch echt naar buiten toe. En dat zorgt ervoor dat mensen die normaal misschien niet zo sportief zijn, toch wat meer beweging krijgen.  
  • Al die Pokémontrainers in de wijken, 's ochtendsvroeg, 's avondslaat en soms midden in de nacht: de politie is er blij mee. Denise van Zundert van de politie in Roosendaal plakte vorige maand speciale stickers op in de stad met de tekst 'Inbreker Nee! Pokémon Ja!'.

De heldendaden
  • Een jongen van negen jaar werd donderdag uit een sloot in het Geerbosch in Veghel gered door twee Pokémonspelers. Het stel zag hoe de jongen met fiets en al in het water belandde en kwam hem te hulp. Zijn moeder Hanneke is dolgelukkig en hoopt na het weekend de Pokémonhelden in het zonnetje te zetten.
  • Een Pokémon GO speler waarschuwde de politie nadat hij op een begraafplaats in Roosendaal iemand onder een boom zag liggen die niet bewoog. Gelukkig bleek er niets ernstigs aan de hand.