Liet Brian Dalfour een nepagente achter? Getuige meldde zich in moordzaak Hooge Zwaluwe

HOOGE ZWALUWE - Een vrouwelijke ooggetuige heeft zich in februari bij de politie gemeld met informatie over de moorden in Hooge Zwaluwe. Dat meldde officier van justitie Paul Emmen donderdag tijdens een pro-formazitting in de beveiligde rechtszaal in Rotterdam.
Het is aannemelijk dat het gaat om een vrouw die in het Nederlandse kamp als ‘nepagente’ zou worden ingezet. Onlangs meldde zich een vrouw bij misdaadblog Vlinderscrime met belastende informatie over enkele Vlaamse verdachten. Zij zou veel van het bloedbad gezien hebben en was met die informatie naar de politie gestapt.

Wat de vrouw verklaard heeft, wilde de officier niet zeggen. “Ik kan alleen zeggen dat er een vrouw zich bij ons heeft gemeld”, reageerde Emmen op vragen van de verdediging.

ZIE OOK: Dubbele moordzaak in Hooge Zwaluwe: wie is wie?

Argwaan
De vrouw in kwestie zou op de dag van de schietpartij zijn meegegaan naar het vakantiehuisje om de Belgen te rippen. Op het laatste moment werd besloten dat ze niet mee mocht. De Belgen waren laat en dat wekte argwaan bij Roy O. en Brian Dalfour. Dus bleef de vrouw in de auto wachten tot de ripdeal voorbij zou zijn, weet misdaadverslaggever Martin Kok.

Uit haar gesprekken met Kok blijkt dat de vrouw de schuld voor de moorden legt bij de vorige week gearresteerde Youssef C., diens broer (nog niet in beeld) en een Marokkaanse ‘mooiboy’. Kok constateert dat dit Mohammed L. moet zijn.

ZIE OOK: Bloedbad Hooge Zwaluwe: vijf verdachten blijven vastzitten

Neef van Roy O.
Uit de zitting van donderdag bleek dat de neef van verdachte Roy O. een rol heeft gespeeld in de aanloop naar de ripdeal. Hij stapte uit de groep omdat hij vreesde voor zijn leven. “Ik kwam in een gevaarlijke situatie terecht. U weet niet wat angst is. Ik ben doodsbang van ze”, zei hij tegen de recherche.

Kenneth O. is opgepakt vanwege drugsbezit. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er geen aanwijzingen dat Kenneth betrokken is geweest bij de dubbele moord in het vakantiehuisje.

De dubbele moord
Bij de wilde schietpartij in het vakantiehuisje werden Brian Dalfour, toenmalig voorman van motorclub No Surrender, en Muljaim Nadzak uit Macedonië op brute wijze vermoord. Dat gebeurde na een ripdeal, waarbij criminelen geld of drugs van elkaar proberen te stelen.

Justitie gaat ervan uit dat de twee Nederlanders zijn doodgeschoten door vijf Antwerpse drugscriminelen die vijftien kilo cocaïne van hen wilden kopen. Daarmee was een bedrag van 390.000 euro gemoeid. Het geld is na de schietpartij nooit meer teruggevonden.