'Onbekwaam en arrogant', Q-koortspatiënten dagen Staat voor de rechter

29 september 2015 om 15:54
nl
De belangenvereniging van Q-koortspatiënten daagt de Nederlandse Staat half oktober voor de rechter. Dat blijkt uit de nieuwsbrief van Q-uestion. De Q-koortsslachtoffers willen een schadevergoeding van de overheid. Wanneer de zaak dient is nog niet bekend.
Geschreven door

De infectieziekte trof vooral in het oosten van Brabant duizenden mensen.
TekortgeschotenEén op de drie Q-koortspatiënten kampt twee jaar na de infectie nog regelmatig met gezondheidsklachten zoals ernstige vermoeidheid. Belangenvereniging Q-uestion vindt dat de overheid schromelijk te kort is geschoten zowel bij het inperken van de besmettingen als de zorg voor de patiënten.
Dit voorjaar werd al bekend dat Q-uestion een rechtszaak tegen de Staat voorbereidde. Inmiddels ligt de concept-dagvaardiging van zo'n 70 pagina's bij het bestuur van de belangenvereniging, zo blijkt uit hun nieuwsbrief van deze maand.
'Signalen genegeerd'Voorzitter Michel van den Berg heeft het over een aanklacht, die vol staat met onbekwaamheid van bestuurders, arrogantie van ministers en het compleet negeren van signalen die duiden op levensgevaar. Volgens hem doet het lezen van de aanklacht weer beseffen dat "de Nederlandse bevolking langs de rand van de afgrond heeft gelopen" tijdens de Q-koortscrisis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.