'Asielzoekers krijgen in Tilburg minder ruimte dan een biologische koe', VVD trapt op de rem

29 september 2015 om 16:06
nl
De VVD-fractie in Tilburg ziet het niet zitten om 400 vluchtelingen op te vangen in het voormalige woonzorgcentrum Jozefzorg in de wijk Fatima. Volgens de liberalen zorgt dat plan voor veel onrust en moet het college het vertrouwen terugwinnen. "Te beginnen door het aantal op te vangen asielzoekers te verlagen tot niet meer dan 200."
Geschreven door

De VVD vindt dat de wijkbewoners zijn overvallen door de manier waarop de komst van het asielzoekerscentrum is aangekondigd. De fractie steunt de oproep om meer tijd te nemen voor overleg met de bewonerswerkgroep.
“Het zou het college sieren als het deze uitgestoken hand aanvaardt en meer tijd neemt om met de bewoners rond de tafel te gaan zitten”, zegt fractievoorzitter Roel Lauwerier in een persbericht.
‘Vragen om problemen’Volgens de partij komt het totaal van 400 asielzoekers neer op vijf vierkante meter ruimte per persoon. “Als een boer biologisch verantwoord wil ondernemen, moet hij zorgen voor minimaal zes vierkante meter stalruimte per koe. Dat is meer dan in Sint Jozefzorg ter beschikking komt per asielzoeker. Zoveel mensen op elkaars lip in een kleine ruimte, dat is vragen om problemen”, stelt Lauwerier.
Om overlast, conflicten en onveilige situaties te voorkomen, komen er wat de VVD-fractie betreft niet meer dan 200 asielzoekers naar Jozefzorg.
VoorwaardeHet voorkomen van overlast en conflicten is volgens de VVD een belangrijke voorwaarde voor het starten van opvang. Incidenten in Duitsland, Waalwijk, Overberg en Almelo laten zien dat dit niet vanzelfsprekend is, meent de partij.
Lauwerier: “Als regel moet in Tilburg gelden dat de gastvrijheid ophoudt als iemand voor overlast zorgt.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.