Bosch Open Expo voor hedendaagse kunst trekt veel kunstwerken

29 september 2015 om 16:15
nl
Kunstenaars hebben al ruim 250 kunstwerken aangemeld voor de Bosch Open Expo. Deze grote tentoonstelling voor hedendaagse kunst is volgend jaar tegelijk met de Jeroen Bosch-expositie 'Visioenen van een Genie'. Professionele én amateurkunstenaars mogen werk aanmelden; eind november maakt een jury de keus welke werken het publiek krijgt te zien.
Geschreven door

De Bosch Open Expo maakt deel uit van het Jeroen Boschjaar. Kunstwerken moeten dan ook op werk van Jeroen Bosch zijn geïnspireerd.
De hedendaagse kunst wordt getoond op een groot aantal verschillende plekken; in het rijtje staan onder andere het Kruithuis, het stadskantoor, de Willem II-fabriek, het Bossche bedrijf Würth, museum Slager en het Jeroen Bosch Ziekenhuis.
De juryDe jury bekijkt op 21 november alle kunstwerken zonder te weten wie ze heeft gemaakt; dan wordt meteen bepaald welke kunstwerken naar de expositie gaan en welke niet. Dinsdag is de samenstelling van de jury bekend gemaakt.
Directeur Hendrik Driessen van museum De Pont zit er in, Angelique Spaninks van MU in Eindhoven én de Bossche stadskunstenaar Lucas de Man naast een groot aantal andere deskundigen uit de Brabantse kunstwereld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.