Gestolen Engel van Boxmeer gedumpt in greppel bij dassenburcht

29 september 2015 om 16:47
nl
Het beeld De Engel van de Boxmeerse Vaartprocessie is weer terecht. Het beeld werd half augustus van zijn sokkel gelicht en meegenomen. Het is één van de zes beelden van de jaarlijkse Heilig Bloedprocessie.
Geschreven door

Het beeld is teruggevonden bij de ingang van een dassenburcht. Het beeld was in een greppel verstopt in de buurt van een viaduct bij de A77, bij landbouwgrond aan de Heerstraat in Boxmeer.
De boer zag bij het oogsten van de mais iets glinsteren aan de rand van zijn perceel en nam poolshoogte. Hij herkende het beeld en legde contact met het Comité Boxmeerse Vaart. Voorzitter Wim Goossens van het comité heeft het beeld vervolgens samen met de politie veiliggesteld.
Duizend euroBij de diefstal werd één van de andere beelden, de Wierookzwaaier, zwaar beschadigd. De beelden stonden er nog maar net anderhalf jaar.
Na de diefstal leek heel Boxmeer in actie te komen. Er werd een advertentie geplaatst waarin duizend euro werd uitgeloofd voor de gouden tip die het beeld weer boven water zou krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.