Boosheid om schrappen intercity tussen Breda en Dordrecht: brandbrief naar Kamer

29 september 2015 om 16:58
nl
De gemeente Dordrecht is boos dat de NS vanaf 2017 de intercity tussen die stad en Breda wil schrappen. Dordrecht heeft een brandbrief gestuurd naar de Tweede Kamer en staatssecretaris Wilma Mansveld. De gemeente Breda en de provincie hebben de brief ook ondertekend, evenals de provincie Zuid-Holland en de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden.
Geschreven door

Als de nieuwe dienstregeling wordt doorgevoerd rijdt er nog maar twee keer per uur een sprinter tussen de steden. De intercity rijdt dan vanuit Brabant over het HSL-spoor en slaat Dordrecht over.
De gemeente Dordrecht zegt dat het schrappen van de intercity forse gevolgen heeft voor de Drechtsteden-regio. "Het dupeert veel reizigers en zal op lange termijn negatieve effecten hebben op ons woon- en vestigingsklimaat", aldus het gemeentebestuur.
Onderwijs, arbeidsmarkt, uitgaanslevenDe gemeente Breda heeft de brief ook ondertekend omdat de verbinding ook belangrijk is voor de Brabantse stad. "Er is een grote verbondenheid tussen de Drechtsteden en Breda. Bijvoorbeeld als het gaat om de arbeidsmarkt, onderwijs en het uitgaansleven", vertelt een woordvoerster.
Bovendien is Breda een knooppunt van spoorverbindingen, mede door de bouw van het nieuwe station. "Het is dan raar om deze bestaande verbinding te schrappen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.