Video

'Uitzinnige reacties' op Bredase videoclip Witch Doctor van De Staat

29 september 2015 om 22:09
nl
De nieuwe videoclip van de Nijmeegse band De Staat gaat viral. Afgelopen vrijdag werd de clip gelanceerd en sindsdien is het filmpje op YouTube al meer dan 130.000 keer bekeken. De videoclip is bedacht en gemaakt door het Bredase bedrijf Studio Smack.
Geschreven door

De animators werkten ruim negen maanden aan de clip die door kenners ronduit spectaculair wordt genoemd. In het filmpje speelt zanger Torre Florim van De Staat een rol als 'witch doctor' die de mannen in zijn omgeving opzweept in een soort rituele dans. [YouTube:body:https://youtu.be/0ttGgIQpAUc]
Schijn bedriegt"We hadden wel verwacht dat het wat stof zou doen opwaaien maar niet zoveel", zegt Thom Snels van Studio Smack. Samen met Torre Florim bedachten hij en zijn collega's het idee voor de videoclip.
De makers lijken gebruik gemaakt te hebben Hollywood technieken. Maar niks is wat het lijkt, want alle opnames werden gedaan in een studio van kunstacademie AKV|St.Joost.
Geen rituele maar virtuele dansAlle figuranten in de clip zijn nep en komen uit de computer. Voor de bewegingen trok Thom Snels zelf een motion capture pak aan. Daarmee werden de bewegingen vastgelegd en later toegepast op de mannetjes. "Wat je ziet, zijn vijftien Thommetjes die weer eindeloos gekopieerd zijn. Ze hebben alleen wel een iets strakker lichaam", aldus Snels.
Bij het Bredase bedrijf stromen inmiddels reacties binnen van over de hele wereld. Een nieuwe opdracht voor een videoclip zit er nog niet bij. Maar Thom Snels heeft goede hoop dat die niet lang op zich zal laten wachten: "Laat ze maar komen. We hebben er zin in!"[YouTube:https://youtu.be/0ttGgIQpAUc]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.