'Schandalig!' Marijnissen boos over winstuitkering miljoen euro Breederzorg Uden

29 september 2015 om 20:51
nl
Lilian Marijnissen van de vakbond FNV heeft geen goed woord over voor de winstuitkering van een miljoen euro die Marion Duvivier, eigenaresse van thuiszorgorganisatie Breederzorg in Uden, aan zichzelf heeft uitgekeerd. Deze uitkering komt bovenop een jaarsalaris van 250.000 euro.
Geschreven door

“Schandalig. En dan te bedenken dat het bedrijf met 93 procent door overheidsgeld wordt gefinancierd. Het geld dat we met z'n allen aan belasting afdragen is bedoeld voor zorg en niet voor een winstuitkering”, zegt Lilian Marijnissen.
KrampZe schoot dan ook dinsdagochtend in een kramp toen ze hoorde over de winstuitkering. “Ik dacht daar gáán we weer. En het is niet de eerste keer dat een zorgdirecteur dit doet. We hebben de Wet Normering Topinkomens maar het duurt nog zeker zeven jaar voor het zover is. En dat in een tijd dat er enorm wordt bezuinigd op de zorg en dat honderdduizenden hun baan verliezen of salaris moeten inleveren.”
OnderzoekDe PvdA in de Tweede Kamer heeft vragen gesteld over de bijna een miljoen euro winst die de eigenares van de Udense thuiszorgorganisatie Breederzorg zich de laatste drie jaar heeft uitgekeerd.
Naar aanleiding van de Twee Kamervragen is het CIBG een onderzoek gestart. Het CIBG houdt voor het ministerie van Volksgezondheid toezicht op de norm van topinkomens in de publieke sector.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.