Undercoveragenten getuigen in moordzaak Heidy Goedhart uit Kaatsheuvel

30 september 2015 om 12:24
nl
De undercoveragenten die betrokken waren bij het onderzoek naar de moord op Heidy Goedhart uit Kaatsheuvel, worden woensdag als getuigen gehoord door de rechters in Amsterdam. De zaak wordt in de zwaarbeveiligde bunker behandeld. De agenten moeten vermomd worden om ze onherkenbaar te maken en volgens justitie is 'De Bunker' daar beter voor geschikt.
Geschreven door

Heidy Goedhart, moeder van twee jonge kinderen, werd in december 2010 gewurgd gevonden in de tuin van haar huis aan de Eem in Kaatsheuvel.
Gebrek aan bewijsHaar partner Wim S. werd in 2011 opgepakt en zat drie maanden in voorarrest. Wegens gebrek aan bewijs werd hij vrijgelaten. Tijdens een undercoveroperatie bekende S. in 2014 zijn partner te hebben gedood. Hij werd opnieuw opgepakt en zit sindsdien vast.
Bij die undercoveractie kreeg S. werk aangeboden en kreeg hij een schadevergoeding van undercoveragenten die zijn auto moedwillig aanreedden. Later trok Wim W. zijn verklaring weer in.
Valse verklaringVolgens advocaat Arthur van de Biezen is er door justitie moedwillig een valse verklaring uitgelokt. Woensdagochtend wordt Wim S. door de rechtbank verhoord. Daarna wordt de teamleider van Team 'Werken onder Dekmantel,' bevraagd over de werkwijze van de politie. 's Middags wordt undercoveragente 'Katja' verhoord.
De teamleider en undercoveragente worden vermomd om ervoor te zorgen dat hun identiteit onbekend blijft. Ook zullen ze buiten het zicht van het publiek en de pers worden verhoord. Hun stemmen zijn wel te horen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.