Cafébaas in Bergen op Zoom bouwt buurkroeg om tot megarookruimte

30 september 2015 om 15:50
nl
Kroegeigenaar Marijn Withagen bouwt één van zijn kroegen in Bergen op Zoom om tot rookruimte. De cafébaas bezit café 't Slik en het naastgelegen De Schorre. Hij baalt dat er in zijn kroegen niet gerookt mag worden. Daarom maakt hij van 't Slik een grote rookruimte.
Geschreven door

De klanten moeten hun drankje zelf halen in het naastgelegen café De Schorre.
Niet tappenWithagen wil op deze manier het rookverbod omzeilen. De twee zaken zijn al jaren via een tussendeur met elkaar verbonden. "Ik heb navraag gedaan bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en ik mag van één van de zaken een rookruimte maken.''
In de zaak mag niet getapt of geschonken worden. ''Wel mag ik als eigenaar van de zaak zelf lege glazen ophalen en de asbakken leegmaken."
Weer rookverbod in deel weekendDe kroegbaas hoopt op deze manier weer klanten terug te lokken. ''De mensen die hier vroeger kwamen, zitten nu thuis met een krantje iets te drinken. Daar mogen ze wel roken.''
Vanaf donderdag zijn de cafés elke donderdag tot en met zaterdag vanaf 15.00 uur open en op zondag vanaf 14.00 uur. Op vrijdag- en zaterdagavond wordt vanaf tien uur 's avonds het rookverbod weer wel van kracht. Want op die avonden wordt er in 't Slik wel getapt. ''Bezoekers zullen er geen last van hebben dat er eerder op de dag in de zaak is gerookt, want toen de nieuwe rookregels van kracht werden heb ik een goede rookafzuiginstallatie aangelegd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.