PSV verliest na dramatisch begin met 3-2 van CSKA Moskou

1 oktober 2015 om 00:48 • Aangepast 21 november 2020 om 15:40
PSV heeft de tweede groepswedstrijd in de Champions League verloren. Uit tegen CSKA Moskou werd het 3-2. De Eindhovenaren speelden de slechtste eerste helft van het seizoen en mochten van geluk spreken dat het halverwege ‘maar’ 3-0 stond. Na rust werd het zowaar nog spannend.

PSV begon dramatisch aan de wedstrijd in Moskou. Na een aftastende eerste paar minuten, was de eerste kans voor CSKA Moskou meteen raak. Ahmed Musa gleed in de zevende minuut een corner binnen, waarbij de PSV-verdediging niet scherp genoeg reageerde.
Na twintig minuten stond het al 2-0. Doelpuntenmachine Seydou Doumbia knikte fraai binnen met het hoofd. Ook bij die goal zag de defensie van PSV er niet goed uit.
Twee penalty’sHet slappe en slordige PSV, zonder steunpilaren Andrés Guardado en Luuk de Jong had in het eerste deel aanvallend weinig in te brengen. De Russen waren daarentegen dodelijk effectief als ze in de buurt van het Eindhovense doel verschenen. 3-0 werd het uit een makkelijk gegeven penalty. Wederom Doumbia schoot onberispelijk binnen.
Vlak voor rust had de Ivoriaan z’n hattrick compleet kunnen maken. Hij mocht na een overtreding van Arias nogmaals aanleggen van elf meter, maar deze keer schoot hij over.

De ommekeerNa rust was plots alles anders. Eerst redde keeper Akinfejev prachtig op een inzet van Narsingh. Maxime Lestienne bracht PSV vervolgens met twee doelpunten terug in de wedstrijd. Beide keren was Adam Maher de aangever. De eerste tikte de Belg binnen, de tweede was een prachtige knal.

PSV zette daarna alles op alles om ook nog de gelijkmaker te maken. Er waren ook kansen, voor Locadia en Pereiro, maar scoren lukte niet meer. PSV eindigde de wedstrijd met tien man. Tien minuten voor tijd kreeg Arias z'n tweede gele kaart.
PSV nog bovenaanDe andere wedstrijd in de groep van PSV, tussen Manchester United en Wolfsburg, eindigde in 2-1 voor de Engelsen. Alle vier de clubs in de poule hebben na twee wedstrijden nu drie punten. PSV staat op doelsaldo nog bovenaan.

LiveblogOmroep Brabant deed verslag van de wedstrijd via een liveblog. Die is terug te kijken in groot scherm.