Wegpiraat zonder rijbewijs schampt fietsers tijdens achtervolging door Rijen - Omroep Brabant

Wegpiraat zonder rijbewijs schampt fietsers tijdens achtervolging door Rijen

30 september 2015 om 14:09
nl
Een 29-jarige man uit Rijen heeft dinsdagmiddag op de vlucht voor de politie voor gevaarlijke verkeerssituaties gezorgd. In zijn vluchtpoging reed de bestuurder met hoge snelheid in verboden richting en rakelings langs enkele fietsers en een tegemoetkomende auto. “Ik heb veel geluk gehad dat ik geen aanrijding heb gehad", zei hij tegen de politie.
Geschreven door

Agenten zagen hem rijden op  de Constance Gerlingsstraat in Rijen. Ze wisten dat de bestuurder geen rijbewijs had en gingen achter hem aan. Opeens ging de man harder rijden, waarna de agenten hem een stopteken gaven.
SpookrijdenDe man ging juist nóg harder rijden en probeerde de politie af te schudden. Daarbij reed hij rakelings langs enkele fietsers. Niet veel later moest een tegemoetkomende automobilist uitwijken om een botsing te voorkomen.
Het dreigde alsnog verkeerd af te lopen toen de wegpiraat een straat in verkeerde richting inreed. Uiteindelijk stopte hij op de Spoorlaan Noord, waar hij werd opgepakt. Zijn auto is in beslag genomen.
VlindermesBij de arrestatie bleek dat de man een vlindermes bij zich had. Dat is in beslag genomen. Hij krijgt een proces-verbaal voor het negeren van een stopteken, gevaarlijk rijden, rijden zonder rijbewijs en verboden wapenbezit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.