Video

Ken je die mop van die PSV-supporters? Wel kaarten voor Moskou, maar ze gaan niet

30 september 2015 om 15:18
nl
Enkele tientallen PSV-supporters hebben wèl kaarten gekocht voor de uitwedstrijd tegen CSKA Moskou, maar zijn nièt naar Rusland afgereisd. Ze kochten de kaarten 'strategisch', zodat ze voorrang kregen bij de toewijzing voor kaarten voor de uitwedstrijden tegen VFL Wolfsburg en Manchester United.
Geschreven door

Gerdine Vereijken van de supportersvereniging van PSV hoopt dat er tegen CSKA Moskou 50 supporters in het uitvak zullen zitten.
Strategisch stemmenVereijken heeft wel een mogelijk verklaring voor het feit dat er maar zo weinig PSV-fans in Moskou zijn. "Het verhaal gaat dat men op die manier denkt hoger in de ranking te komen”, vermoedt zij.
Veiligheidscoördinator Marc van de Laar kan dat beamen. Over het strategisch stemmen zegt hij het volgende: "Zo bouw je punten op om bij eventuele krapte in kaarten – bijvoorbeeld bij komende wedstrijden in Europees verband  - een voorrangsrecht verwerft." Maar dat is volgens Van de Laar niet de enige reden. Veel supporters schaffen een kaartje, maar beslissen op het laatste moment om niet te gaan omdat ze geen tijd of geld hebben.
250 kaartenIn de kaartverkoop zijn er 100 kaarten aan supporters en 150 voor sponsors en gasten van PSV verkocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.