Laatste dag rechtszaak Zes van Breda: verdachten krijgen het laatste woord

30 september 2015 om 15:57 • Aangepast 21 november 2020 om 15:40
nl
Joost Loevendie, de advocaat van de Zes van Breda, moest woensdagmiddag zijn pleidooi in het Gerechtshof in Den Haag afbreken. De raadsman voelde zich niet goed. Collega Gert-Jan Knoops nam het stokje over.
Profielfoto van
Geschreven door

De zes verdachten van de moord op de Chinese vrouw Tim Mui staan woensdag opnieuw voor de rechter in Den Haag. Advocaten Geert-Jan Knoops en Joost Loevendie proberen het Gerechtshof in Den Haag ervan te overtuigen dat de verdachten ten onrechte zijn veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de dood van ‘Oma Mok’.

Wachten op privacy instellingen...

Moord oma MokVolgens justitie moeten de drie mannen opnieuw tot tien jaar cel worden veroordeeld, de drie vrouwelijke verdachten tot twee jaar. De zes hebben al gevangenisstraffen uitgezeten voor de moord op de vrouw, die op 4 juli 1993 levenloos werd aangetroffen in Chinees restaurant Peacock.
Zelf zeggen de drie mannen en drie vrouwen die voor het misdrijf zijn veroordeeld, niets met de dood van de vrouw te maken te hebben. De Hoge Raad besliste twee jaar geleden dat het proces opnieuw moest omdat er ontlastend bewijs niet in het dossier was opgenomen.
UitspraakNaast meer bewijs dat de zes zou vrijpleiten zijn er, meer dan twintig jaar na de dodelijke overval op Oma Mok, zelfs belastende verklaringen bijgekomen, zei de aanklager.
De uitspraak in deze zaak volgt op 14 oktober. Volg de zaak live via tweets van onze verslaggever Martijn de Graaf.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.