Vrouw die ongeluk veroorzaakte waarbij vriend om het leven kwam, veroordeeld tot geldboete

30 september 2015 om 20:54
nl
Voor het veroorzaken van een verkeersongeval, waarbij haar vriend het leven liet, is een vrouw uit Helmond veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 1000 euro. Ook mag zij van de rechtbank Oost-Brabant twee jaar geen auto rijden
Geschreven door

De 27-jarige vrouw raakte in maart 2013 met haar auto van de Heesterseweg in Geffen. Ze verloor in de berm de controle over de auto en botste tegen een boom. Hierdoor kwam haar 22-jarige vriend om het leven.
'Te hard gereden en wiet gerookt'Volgens justitie had de vrouw cannabis gebruikt. Ook zou ze de snelheidslimiet van zestig kilometer per uur met zeker twintig kilometer hebben overschreden.
Maar beide beschuldigingen werden na onderzoek niet bewezen geacht. Wel vond de rechter dat de vrouw gevaar veroorzaakte door met de auto in de berm te raken en de controle over de auto te verliezen. De rechtbank legt hiervoor een voorwaardelijke geldboete van 750 euro en een rijontzegging van twee jaar op.
Psychische problemenBij de geldboete kwam nog eens 250 euro omdat de vrouw in 2011 in Rosmalen tegen een geparkeerde auto botste en daarna wegreed zonder haar gegevens achter te laten.
De rechtbank hield bij de strafmaat rekening met de slechte psychische toestand van de Helmondse, als gevolg van het dodelijk ongeval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.