Staatssecretaris Mansveld hoopt nog op compromis Eindhoven Airport

30 september 2015 om 17:22
Staatssecretaris Mansveld van het ministerie van Infrastructuur en Milieu hoopt dat er in de regio Eindhoven alsnog overeenstemming wordt bereikt over de groei van Eindhoven Airport. Ze wacht daarom nog even met een besluit over de vluchten tussen elf en twaalf uur ’s nachts en de weekendvluchten.
Geschreven door

Partijen aan de zogenaamde Alderstafel konden hier geen akkoord over sluiten. Buurgemeenten, omwonenden van de luchthaven en natuurclubs zijn tegen het voorstel van onderhandelaar Hans Alders om meer vluchten toe te staan tussen elf en twaalf ’s nachts en in de weekenden.
Medio oktober besluitDe staatssecretaris zou eigenlijk in september een besluit nemen. Tijdens een overleg met de Tweede Kamer zei de staatssecretaris woensdagmiddag dat ze nog twee weken wacht. “Ik kijk nog even wat nog mogelijk is”, zei ze. Medio oktober komt ze dan toch met haar besluit.
De VVD wilde dat de staatssecretaris nu al een besluit neemt om Eindhoven te laten groeien conform het advies van Hans Alders.
Meer vliegbewegingenOp het vliegveld van Eindhoven mogen de komende jaren nog meer vliegtuigen opstijgen en landen. De luchthaven mag groeien van bijna 29.000 vliegbewegingen nu naar 43.000 vliegbewegingen in 2020.
Dat adviseerde de Alderstafel, onder leiding van oud-minister Hans Alders, in juli. Een start of een landing telt als een vliegbeweging.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...