In ravijn storten en weer opstaan: 25 jaar Goede Tijden Brabantse Tijden

1 oktober 2015 om 18:00
nl
Hoera! Nederlands langstlopende soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden bestaat donderdag precies 25 jaar. Op 1 oktober 1990 ging de serie van start en om te vieren dat de soap al een kwart eeuw op de buis is, wordt donderdag een dubbele aflevering uitgezonden. In de 5209 afleveringen kwamen ook heel wat prominente Brabanders voorbij. Een overzichtje.
Geschreven door

Isa HoesDeze Bossche actrice was de eerste Brabantse die te zien was in Goede Tijden, Slechte tijden. Isa Hoes speelde de eerste drie seizoenen mee in de serie. Haar personage Myriam van der Pol stond bekend om haar grappige kapsels.
De enthousiaste Myriam versleet in haar drie jaar in Meerdijk drie verschillende mannen. Ze is gescheiden van John Alberts, werd weduwe van Johan Rigter en vond uiteindelijk haar geluk bij Rob, de kok van de Rozenboom. Na haar rol in GTST groeide Isa Hoes uit tot een van de bekendste actrices van ons land. [youtube:body:https://youtu.be/1Knez8gNDos?t=1m30s]
Aukje van GinnekenAukje van Ginneken uit Breda kun je met recht een bezig bijtje noemen. Van 1999 tot 2003 speelde ze Charlie Fischer in GTST. Daarna deed ze veel verschillende dingen. Zo stond Van Ginneken in de Playboy, begon ze een eigen datingsite en maakte ze met zusje Marieke een kindermusical.
Caroline de BruijnTwee personen tegelijk zijn? Caroline de Bruijn uit Valkenswaard kan het. Sinds 1992 speelt ze Janine Elschot, maar in seizoen 12 was ze ook Sophia Sanders. Sophia was destijds de vrouw van Ludo. Later wordt Janine de vrouw van Ludo, die wordt gespeeld door Erik de Vogel. In het echt zijn de twee ook al jaren een setje. De Bruijn is een vertrouwd gezicht in Goede Tijden, ze speelt al bijna 23 jaar in de serie!
Rop VerheijenDe gehandicapte Robin Visser zit bij vele trouwe kijkers nog vers in het geheugen. Het broertje van Benjamin werd tussen 2001 en 2004 gespeeld door acteur Rop Verheijen. Na zijn rol in GTST was Rop Verheijen te zien op Omroep Brabant. Hij presenteerde in 2004 het programma Blauw Goud.
Elly de GraafVan bijrol naar… nog net geen hoofdrol. Elly de Graaf uit Oosterhout begon in 2000 als Rosa Gonzalez in Goede Tijden. Via een castingbureau kreeg ze een kleine rol als huishoudster van Ludo Sanders. In de loop der jaren groeide Rosa Gonzalez uit tot een volwaardig personage in de serie. Na elf seizoenen kreeg Elly de Graaf te horen dat de rol van Rosa werd stopgezet en verliet ze ‘met pijn in het hart’ de serie. [youtube:body:https://youtu.be/MVLFccWQ83Q]
Patrick MartensVoordat Patrick Martens uit Breda in de bekende kinderserie ZOOP speelde, was hij vanaf 1999 Morris Fischer in Goede Tijden. Als zoon van Barbara Fischer en David maakte hij heel wat mee. Zo beraamde hij samen met Sjors, Nick, Bing en Robert een plan om Ludo te vermoorden. Het eerste jaar in GTST voelde Patrick Martens zich erg eenzaam, vertelde hij eerder tegen GTST Fanclub.
Geert HoesIn 2003 nam Geert Hoes uit Den Bosch de rol van Morris Fischer over van Patrick Martens. Hiermee werd hij bij het grote publiek bekend en speelde hij onder andere in de bekende serie Costa!. In 2004 stopte Geert Hoes met Goede Tijden, Slechte Tijden en werd het stokje overgedragen aan Morris Fischer nummer 3: Joris Putman.
Tanja JessWie GTST zegt, zegt cliffhangers. Een van de spannendste cliffhangers uit 25 jaar Goede Tijden, Slechte tijden is die van Tanja Jess uit Nuenen. Jess speelde galeriehoudster Bowien Galema, die een affaire had met Ludo Sanders.
Bij een ruzie viel Bowien in een ravijn. Ludo kon haar nog redden, maar deed dat niet. De rol van Bowien betekende in 1997 voor Tanja Jess haar grote doorbraak. In seizoen 11 keerde Tanja Jess kort terug in Meerdijk. Ze speelde toen Yolanda Vermeulen. [youtube:body:https://youtu.be/6e9pMYsbKo0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.