Jan B. uit Hulten ook gelinkt aan wapenvondst in Amsterdamse Staatsliedenbuurt - Omroep Brabant

Jan B. uit Hulten ook gelinkt aan wapenvondst in Amsterdamse Staatsliedenbuurt

1 oktober 2015 om 12:28
nl
De enorme wapenvondst in Hulten van eind mei lijkt verband te houden met het wapenarsenaal dat begin dit jaar in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam werd ontdekt. Dat blijkt uit informatie van Omroep Brabant en De Telegraaf. Justitie vermoedt dat de zware wapens gebruikt zijn voor afrekeningen in de onderwereld.
Geschreven door

Tijdens het onderzoek naar de liquidatiegolf in de hoofdstad hield de politie onlangs vier Amsterdammers aan. Justitie meldt dat de arrestaties verband houden met de wapenarsenalen in de beruchte drugsloods van Jan B. en in een wapenloods in de Staatsliedenbuurt.
LEES OOK: 'Jan B. leverde zware wapens aan Kalasjnikovbende die bankkantoor Breda overviel’
In die loods werd begin dit jaar een vingerafdruk op een magazijn van een van de wapens gevonden. Via deze vingerafdruk kreeg de recherche de Amsterdammers in beeld, zeggen de advocaten die de mannen bijstaan.
De politie vond in het pand een enorme partij wapens. Er lagen dertien dubbelloops jachtgeweren, automatische geweren en andere wapens. De Amsterdammers werden eind augustus al opgepakt, maar justitie bracht het nieuws niet eerder naar buiten.
Het gaat om vier Amsterdammers van 25, 38, 53 en 69. De vier mochten de afgelopen weken alleen contact hebben met hun advocaten, die ook niet met anderen over de zaak mochten praten.
LEES OOK: Jan B. ook vervolgd voor doodsbedreiging politieagenten, cel wapenhandelaar doorzocht
Criminelen vechten de laatste tijd vetes in het openbaar uit met kogelregens. Justitie wil hier een einde aan maken door de aanvoer van wapens te beëindigen. Verder richt justitie haar pijlen op criminelen die wapens of snelle auto´s leveren die gebruikt worden bij liquidaties.
Eerder meldde de politie Amsterdam al dat het arsenaal in Hulten werd ontdekt na informatie uit een Amsterdams liquidatieonderzoek. Voor het depot in Hulten zit sinds dit voorjaar de 65-jarige Jan B. uit die plaats vast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.