'Nuenen ongenadig op de vingers getikt in fraudezaak met grondaankopen'

1 oktober 2015 om 10:15
nl
De gemeente Nuenen is door de rechter in Haarlem ongenadig op de vingers getikt in de zaak van de vermeende miljoenenfraude bij grondtransacties. Dit meldt het Eindhovens Dagblad donderdagochtend. Van de fraudebeschuldiging tegen een oud-adviseur van de gemeente heeft de rechtbank in Haarlem volgens de krant niks heel gelaten.
Geschreven door

De oud-adviseur, Frank Verdonk, wordt door de gemeente Nuenen gezien als spil in de miljoenenfraude. Dit mede op basis van het geruchtmakende KAFI-rapport. Van deze beschuldiging laat de rechtbank volgens de krant echter niks heel.
De gemeente beschuldigde Verdonk volgens de krant van het steeds weer naar boven bijstellen van  taxatierapporten bij grondaankopen. De gemeente liet daarom voor miljoenen beslag leggen op bezittingen van de voormalig adviseur.
'Kan gemeente tonnen kosten'Volgens de oud-adviseur heeft hij altijd gehandeld in overleg met ambtenaren. De uitspraak van de rechtbank kan de gemeente Nuenen volgens de krant tonnen kosten. Zo zou de gemeente bijvoorbeeld de kosten moeten vergoeden die de oud-adviseur heeft gemaakt voor het opstellen van een tegenrapport waarmee hij zijn onschuld wilde bewijzen.
Burgemeester Maarten Houben laat in de krant weten dat de uitspraak van de rechter ‘helder is’. Op vervolgstappen wil hij echter nog niet ingaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.