Gerard van Maasakkers treurt om Toots Thielemans: ‘Zijn muziek overstijgt alles’

DEN BOSCH - Mondharmonicaspeler Toots Thielemans is maandagochtend op 94-jarige leeftijd overleden. Voor velen was hij een grote inspiratiebron. Zo ook voor Gerard van Maasakkers. De Brabantse zanger schreef jaren geleden zelfs een ode aan Thielemans, die hem in zijn ziel raakte tijdens een concert op de Parade in Den Bosch.
"Speul mar Toets, en hou mar nooit op", zingt Van Maasakkers in het nummer 'Between a smile and a tear'. Het nummer verscheen in 2010 op de cd Deze Jongen. De titel van het emotionele liedje was volgens de zanger de lijfzin van Thielemans.

"Er gebeurde iets met mij tijdens het concert van Toots", vertelt de Brabander. "Het leek alsof alles om mij heen wegviel." De gevoelens van de zanger tijdens het mondharmonicaconcert vormden de basis voor het nummer over de artiest. "Zijn muziek overstijgt alles", aldus Gerard.

Samenwerking
Van Maasakkers heeft wel eens geprobeerd om samen met Toots Thielemans op te treden in Den Bosch, maar het is er nooit van gekomen. "Hij was toen al aan het einde van zijn carrière."