Allerjongste fractievoorzitter Tim Simons wil graag 17 miljoen Nederlanders vertegenwoordigen

1 oktober 2015 om 11:20
nl
Met 21 jaar is Tim Simons uit Made de jongste fractievoorzitter van Nederland. Vanaf vandaag leidt hij de VVD in Drimmelen. "Jongeren een stem geven in de gemeenteraad vind ik heel erg belangrijk."
Geschreven door

Simons was 17 jaar toen hij zich aansloot bij de jonge liberalen, de JOVD in Breda. Een paar jaar later zat hij al in de gemeenteraad. De vmbo-leraar Engels van het Scala in Teteringen, geeft vier dagen per week les. Een dag vult hij in met werk voor de gemeenteraad. Een druk baasje dus.
Vergrijzing Een van de doelen van Simons is om de vergrijzing van Drimmelen te keren. Jongeren trekken weg waardoor voorzieningen moeilijk in stand gehouden kunnen worden. "Als er niets gebeurt, lopen verenigingen leeg, moeten cafés sluiten of zijn er minder mantelzorgers", aldus de fractievoorzitter.
Een oplossing voor het probleem denkt Simons wel te hebben. "De gemeente moet bijvoorbeeld meer gaan meedenken over activiteiten voor jongeren en er moeten starterswoningen gebouwd worden."
Jongste premier?Of hij over tien of vijftien jaar de jongste premier van Nederland is in het kabinet Simons I? "Ik vertegenwoordig nu 26.000 mensen. Hartstikke tof, maar het allermooiste was je kan overkomen als politicus is het vertegenwoordigen van 17 miljoen Nederlanders", zegt de VVD'er.
Stip op de horizon is minister of staatssecretaris worden van Onderwijs. "Maar niet voordat ik iets heb weggezet in Drimmelen", aldus Simons.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.