Netflix in 15% van Brabantse huishoudens, bingewatching steeds populairder

1 oktober 2015 om 13:26
nl
15 procent van de huishoudens in Brabant heeft een abonnement op Netflix. Deze streamingdienst biedt eigen series als House of Cards en Orange is the New Black en een heleboel oudere series en films van andere tv-zenders. 94 procent van de Brabantse abonnees kijkt iedere week.
Geschreven door

'Gewoon' televisiekijken doen we nog massaal, maar steamingsdiensten als Netflix zijn enorm populair in Nederland. Ongeveer één op de vijf huishoudens heeft een abonnement op Netflix. Dat zijn 1,3 miljoen aansluitingen. Brabantse abonnees kijken gemiddeld 10,5 uur per week.
Voor hen is het een belangrijk en veelgebruikt alternatief voor traditioneel tv kijken. Toch blijven consumenten rondkijken naar alternatieven, zoals het illegale, maar actuelere Popcorn Time. Dit blijkt uit de Smart Electronics Monitor, een marktonderzoek van marktonderzoeksbureau Multiscope onder 6500 Nederlanders.
BingewatchingVooral de series zorgen voor de populariteit van Netflix. Veel consumenten kijken meerdere afleveringen achter elkaar van een bepaalde serie: dat wordt bingewatching genoemd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.