Video

Jeroen Delmee stopt als Belgische bondscoach hockeymannen: 'Nieuwe aanpak nodig'

1 oktober 2015 om 15:01
nl
Jeroen Delmee uit Vught is donderdag opgestapt als bondscoach van de Belgische hockeymannen. Ook zijn collega Pascal Kina van de vrouwen stopt. De ploeg van Delmee werd eind augustus op het EK in Londen al in de poulefase uitgeschakeld
Geschreven door

Delmee volgde in de zomer van 2014 Marc Lammers uit Haarsteeg op, die kort daarvoor op het WK in Den Haag ook al vijfde was geworden.
MedailleDe Belgische bond wil op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 de tweede olympische medaille winnen na het brons van 1920 in Antwerpen. Op zowel WK en EK werden de Belgen vijfde.  In de evaluatie van het EK trok Delmee de conclusie dat hij beter kan vertrekken. De Belgische bond wilde wel met hem door
Goede gevoel"Ik vind net als de bond dat er iets moet veranderen", aldus Delmee. "Er moeten ander keuzes gemaakt worden. Maar die keuzes passen niet bij mij, daar heb ik niet het goede gevoel bij. Dus heb ik vier weken lang nagedacht en uiteindelijk besloten om te stoppen."
Sinds zijn aantreden als assistent in 2011 hielp de Nederlandse recordinternational de ploeg op de wereldranglijst van de dertiende naar de vierde plaats.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.