Video

Pepernotenwinkel in Den Bosch geopend: 'Van sinaasappel tot steranijssmaak, we hebben het allemaal'

2 oktober 2015 om 00:19
nl
Mag het al wel? Nou in Den Bosch mag het zeker. Daar is donderdag een pepernotenwinkel geopend met vijftig verschillende soorten pepernoten. Tenminste, vanaf vrijdag zijn ze er allemaal. "Maar vandaag is er ook al genoeg lekkers te proeven, zoals de pepernoot met gember of de speltpepernoot." Manager Ylke van Gestel kan het weten, want ze proeft zelf lekker mee.
Geschreven door

Overal in de winkel staan bakjes met pepernootjes om te proeven. En daar maken de bezoekers dankbaar gebruik van.
Een dame en haar dochter proberen alle soorten uit, maar gaan uiteindelijk toch met de 'gewone' noot naar huis. "Die vinden we toch het lekkerst, maar we komen zeker terug om de nieuwe smaken te proberen."
Niet alle smaken voorradigWant de winkel is dan wel open, nog niet alle smaken liggen in de schappen. Doordat Van Delft op dit moment door het hele land vijftien van dit soort zaken opent, waren sommige pepernoten niet aan te slepen.
"Zoals de stroopwafelpepernoot, daar ben ik zelf erg benieuwd naar", zegt Van Gestel, "Maar de sinaasappelpepernoot vind ik ook heerlijk. Lekker fris. En die hebben we vandaag al."
Is het kruidnoot of pepernoot?Dit paradijs voor kruidnootliefhebbers, want als we kritisch kijken zijn het geen 'pepernoten', is tot 31 december geopend. Kruid- of pepernoot, hoe je het ook wilt noemen, Van Gestel vindt het allebei prima.
"Wat een fantastische baan heb ik hè? Het ruikt hier heerlijk en iedereen die binnenkomt is in een goede stemming. En als ze het nog niet zijn, gaan de mensen in ieder geval vrolijk naar buiten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.