Biesboschmoord: vrouwelijke verdachte wil bekennen, maar zou gaan om noodweer

1 oktober 2015 om 16:08
nl
De 37-jarige hoofdverdachte in de zaak van de Biesboschmoord wil een bekentenis afleggen. De vrouw, Zarina R. uit Andel, wordt ervan verdacht de Pool Adrian Weckowicz met geweld om het leven te hebben gebracht.
Geschreven door

Haar wens om een verklaring af te leggen werd donderdag duidelijk tijdens een tussentijdse zitting in het proces tegen de vrouw. Ze had tot nu toe altijd gezwegen.
Jacobus P.De andere verdachte in deze zaak, de 49-jarige Jacobus P. uit Veen, legde in juli al een bekentenis af. Hij speelde volgens Justitie een kleinere rol in deze zaak. P. had een relatie met Zarina R. en zou haar geholpen hebben met het verstoppen van het lijk. Hij zegt dat hij niks met de dood van Weckowicz te maken heeft.
P. is sinds ongeveer twee maanden op vrij voeten, maar wordt nog steeds verdacht van moord of doodslag. Het is echter nog maar de vraag of hij hiervoor veroordeeld zal worden, omdat de raadkamer van de rechtbank eerder oordeelde dat er geen ernstige bezwaren meer tegen hem zijn voor dit strafbare feit.
MesstekenHet lichaam van Weckowicz werd op 14 januari 2014 in verre staat van ontbinding gevonden aan de Witboomkil in de Biesbosch bij Werkendam. Zijn identiteit kon pas na maanden van onderzoek vastgesteld worden. Er kwam moderne gezichtsreconstructie aan te pas.
Weckowicz had een relatie met de vrouw uit Andel en werd doodgestoken met een mes. Dat gebeurde hoogstwaarschijnlijk op de zolder in het huis van R. Daar werd een grote hoeveelheid bloedspetters gevonden.
NoodweerVolgens advocaat Sidney Smeets ging het om zelfverdediging. Het slachtoffer zou de verdachte hebben aangevallen en hebben geprobeerd haar te verkrachten. Smeets sprak van een noodweersituatie, wat erop wijst dat hij de rechtbank te zijner tijd zal vragen de vrouw geen straf op te leggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.