Woudrichem vangt vluchtelingen op in Rabobank, maar u kunt gewoon veilig pinnen hoor!

1 oktober 2015 om 17:05
nl
De burgemeester van Woudrichem heeft wel een heel opmerkelijke manier om zijn inwoners gerust te stellen over de komst van vluchtelingen naar het dorp. In een bewonersbrief legt hij niet alleen uit dat er vrijwilligers klaar staan om de vluchtelingen te begeleiden en dat er verschillende activiteiten worden georganiseerd. Hij benadrukt dat de inwoners met een veilig gevoel kunnen blijven pinnen. Een professioneel beveiligingsteam wordt namelijk ingezet om de omgeving rond de geldautomaat in de gaten te houden.
Geschreven door

Donderdag worden 31 jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud verwacht in het kantoorpand van de Rabobank aan de Steurstraat. In de brief zegt burgemeester Noordergraaf dat er 'gedurende het verblijf van de jongeren continu een professioneel beveiligingsteam aanwezig is in de buurt van de geldautomaat'.
HuisregelsIn het bankgebouw zelf zijn dag en nacht zeven tot tien vrijwilligers aanwezig. Zij vangen de jongeren op en bewaken de rust en orde in het gebouw. Zo zijn er huisregels opgesteld waar de jongeren zich aan moeten houden. Ook de politie houdt extra toezicht, schrijft de burgemeester.
De jongeren worden voor maximaal 72 uur opgevangen. Noordergraaf hoopt dat de vluchtelingen in Woudrichem tot rust kunnen komen en dat hun verblijf voor iedereen positief verloopt.
SussendDe burgemeester besluit zijn brief met de woorden dat de vluchtelingen weten dat ze zich gewoon moeten houden aan de Nederlandse wetgeving. Het is de vraag of de sussend bedoelde opmerking ook echt geruststellend is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.