Nieuwe cd en theatervoorstelling voor oud-lid Pater Moeskroen

1 oktober 2015 om 19:45
nl
Drie jaar geleden nam muzikant Ad Grooten uit Uden afscheid van de bekende band Pater Moeskroen. Maar hij heeft niet stilgezeten. Samen met Ton Smulders en Wilbert van Duinhoven heeft hij met de band Mannen van Naam onlangs de tweede cd 'Morgen is ver' uitgebracht. Ook begint zondag hun tweede theatertour.
Geschreven door

Het folky kleinkunst trio van Mannen van Naam staan de komende tijd in acht Brabantse kleine theaters met hun voorstelling 'Morgen is ver'. "We hebben een knus decor", vertelt Ad Grooten over de keuze voor de kleinere theaters. "Zo'n kleinere zaal is ook intiemer en kwetsbaarder." Dat past ook bij hun voorstelling. Ton Smulders vertelt verhalen, zoals de dagelijkse dingen uit het leven. "Het roept vaak herkenning op bij mensen", aldus Ad Grooten.
SchrijvenMaar het voormalige lid van Pater Moeskroen laat niet alleen een muzikale noot horen. Hij pakt ook nog geregeld de pen op. Zo schrijft hij boeken voor de Efteling. Onlangs is zijn eigen sprookjesboek 'De Sprookjeskoningin' verschenen. Hij wordt dan ook een beetje gezien als de nieuwe sprookjesschrijver.
"De kracht van een sprookje is de combinatie van spelling, romantiek en humor", vertelt de enthousiaste schrijver. "En met de sprookjesboeken kun je de werkelijkheid even vergeten." Dat ligt volgens Grooten ook in het verlengde van hun nieuwe cd. 'Geniet van de kleine dingen van het leven' is de boodschap van de nieuwe cd van het muzikale trio.
En wat betreft Grooten: hij staat ook de komende tijd niet stil en heeft nog veel op de (schrijvers)plank liggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.