Hoger beroep doodschieten Danny Gubbels (12) uit Breda in extra beveiligde rechtbank Amsterdam

2 oktober 2015 om 08:00
De woonwagen waar Danny Gubbels in werd vermoord (Archieffoto).
De woonwagen waar Danny Gubbels in werd vermoord (Archieffoto).
In Amsterdam gaat vrijdag het hoger beroep van start tegen de twee mannen die eerder veroordeeld werden voor het doodschieten van de 12-jarige Danny Gubbels uit Breda. De jongen werd in 2010 dodelijk getroffen door een afgeketste kogel. De twee mannen kregen ieder zestien jaar cel. Het hoger beroep vrijdag tegen die straf is in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam.
Geschreven door

Danny zat met zijn moeder in de woonwagen toen hun woning onder vuur werd genomen door mannen met automatische wapens en jachtgeweren. Hij werd getroffen door een afgeketste kogel.
16 jaar celDie kogel ging door het raam met dubbel glas, een stoelleuning en ketste op de tafel in twee stukken voordat die Danny trof. Kort daarna overleed de jongen, de moeder raakte gewond. Hun woonwagen werd doorzeefd met 27 kogels.
De Brit van 26 en de 33-jarige Nederlander kregen 16 jaar cel voor hun rol in de aanslag op het woonwagenkamp aan de Rijnauwenstraat in Breda. Zij gaan nu dus in beroep tegen hun straf.
Drugshandel en witwaspraktijkenDe derde verdachte was een 33-jarige Brit. Hij werd vrijgesproken. Het bewijs bestond voor het grootste deel uit dna-sporen die in een vluchtauto zijn gevonden.
De aanslag werd vastgelegd door een politiecamera, die daar stond in verband met een onderzoek naar de vader van Danny. Dat onderzoek had te maken met drugshandel en witwaspraktijken.

Wachten op privacy instellingen...