Video

'Rijden in een Hummer’ of ‘eten bij de Chinees’, ouderen zien hun wens in vervulling gaan

2 oktober 2015 om 09:00
nl
Studenten en medewerkers van de Avans Hogeschool in Breda vervullen vrijdag 370 wensen van ouderen uit hun gemeente. Dit doen ze op de Nationale Ouderendag, de jaarlijkse dag waarop ouderen in het zonnetje worden gezet.
Geschreven door

Van Chinees eten en een boswandeling maken tot het opnemen van een cd of varen in een luchtballon. Grote en kleine wensen gaan op Nationale Ouderendag in vervulling.
Ontroerende wensDe studenten van Avans konden via de website van Nationale Ouderendag inschrijven op een wens. De 22-jarige student Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Dewi van Leeuwen meldde zich aan op de site.
Dewi vervult de wens van een meneer met Alzheimer. “Ik koos via de site voor een wens die mij erg ontroerde”, aldus de studente. “Deze meneer wordt verzorgd door zijn vrouw en hij weet dat dit veel van haar vraagt. Hij wil haar graag in het zonnetje zetten.”
Iedereen doet meeOok andere organisaties hebben zich aangesloten bij de mega-actie van de Avans Hogeschool. Activiteitenbegeleidster Floortje Beune van Woonzorgcentra Zuiderhout in Teteringen vervult de wens van de 82-jarige mevrouw Van den Broek. “Op haar bucketlist stond een ballonvaart”, zegt Beune. “Op Nationale Ouderendag mag zij in een luchtballon, samen met zes familieleden.”
Het is de eerste keer dat Breda meedoet aan Nationale Ouderendag. Met het vervullen van de 370 wensen is Breda meteen ook de grootste wensenvervuller van alle Nederlandse gemeenten die meedoen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.