GTC Rally wil Europese status

2 oktober 2015 om 01:39
nl
De organisatie van de GTC Rally wil een rally die meetelt op Europees niveau. Dat maakte de organisatie bekend tijdens de persconferentie. “Wij hadden aanvankelijk onze bedenkingen, maar de kenners zeggen dat we er klaar voor zijn”, aldus John Elst van de organisatie.
Geschreven door

De GTC Rally wordt op 9 en 10 oktober verreden.
Andervang keert terugAndere jaren werd de GTC Rally, rondom Achtmaal en Etten-Leur, in juli gereden. Dit jaar gaat men terug naar de herfst, een tijd waarin de rally vroeger ook georganiseerd werd. Die keuze kent, naast in mogelijke weersomstandigheden, ook zijn weerslag in de deelnemers.
“Nadeel is dat rijders die geen aanspraak meer maken op de titels, afhaken. Daarentegen is de historische klasse sterk in opkomst. Daar hebben we er nu veertig van. Daar ligt de toekomst!” Zo wist de organisatie voormalig Nederlands kampioen, de Zweed Stig Andervang, te strikken. Hij neemt deel in een Opel Ascona in een van de historische nevenevenementen van de GTC Rally.
Nog niet grensoverschrijdend Ondanks de sterke wens om met de rally ook in België te rijden, slaagde de organisatie er nog niet in dit te bereiken voor deze editie. Voor de Europese ambitie is dat niet noodzakelijk, maar wel wenselijk meent Elst: “Een Belgische klassementsproef zou de slagroom op de taart zijn, dan krijg je een écht internationaal evenement.”
Voor de strijd om de winst meldden zich vast drie kandidaten. Regionale topper Bob de Jong (Citroën) en kampioenschapsleider Van den Heuvel (Mitsubishi) waren al favoriet. Donderdagavond kwam daar voormalig vice-Junior WK kampioen Hans Weijs Junior als grote verrassing bij in een Ford Fiesta R5.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.