Eigenares Breederzorg bedreigd na miljoen winstuitkering, tijdelijk teruggetreden

2 oktober 2015 om 09:46
nl
Marion Duvivier treedt tijdelijk terug als bestuurder van thuiszorgorganisatie Breederzorg in Uden. Ze heeft bedreigingen ontvangen. Begin deze week raakte ze in opspraak omdat ze een miljoen euro winst uit de organisatie aan zichzelf heeft uitgekeerd.
Geschreven door

De PvdA stelde begin deze week Kamervragen over de hoge winstuitkering aan Duvivier. Zorgtoezichthouder CIBG start een onderzoek. Dit naar aanleiding van berichtgeving van het Brabants Dagblad.
LEES OOK: 'Schandalig!' Boosheid over winstuitkering miljoen euro Breederzorg Uden
De winstuitkering van een miljoen komt volgens de krant bovenop het salaris van 250.000 euro dat Duvivier over de afgelopen drie jaar kreeg (ruim 80.000 per jaar).
'Geld voor hypotheek'In een persverklaring schrijft Breederzorg donderdag dat er nuance gemaakt moet worden tussen haar rol als bestuurder en investeerder in de organisatie. Duvivier zou een hypotheek moeten aflossen over een nieuw kantoorpand en gebruikte de winstuitkering om die te betalen.
Het wegtrekken van bijna een miljoen winst uit de organisatie heeft geen effect gehad op de begroting, schrijft Breederzorg: "In onze jaarverslagen is terug te vinden dat deze positie gezond en stabiel is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.