Baas van 16-jarige tractorbestuurder na fataal ongeluk Haaren: 'Hij is voor het leven getekend'

2 oktober 2015 om 22:43
nl
Jan van den Boomen, de directeur van het wegenbouwbedrijf waar de 16-jarige tractorbestuurder werkte, twijfelt ondanks het tragische ongeluk niet aan de rijkwaliteiten van zijn jeugdige werknemer. De 16-jarige jongen uit Liempde was donderdagochtend betrokken bij het dodelijk ongeluk in Haaren waarbij een motorrijder (48) uit Sint-Michielsgestel om het leven kwam. "Hij hielp zijn familie vroeger op het land al, onder meer in zulke machines. Hij is een bekwaam bestuurder, anders had hij dat rijbewijs ook niet gehaald", zegt Van den Boomen vrijdag in de Telegraaf.
Geschreven door

De bestuurder was op pad voor wegenbouwbedrijf Van den Boomen. Hij reed met zijn tractor op de Driehoekweg en wilde linksaf slaan. Daarbij zag hij de motorrijder vermoedelijk over het hoofd. Het slachtoffer was op slag dood.
Hevig ontdaanEigenaar Van den Boomen vertelt in De Telegraaf hoe hij na het ongeluk door de jongen werd gebeld. Samen met zijn vader reed hij naar de Driehoekweg.
"De jongen zat hevig ontdaan in een ambulance. Hij huilde, was over zijn toeren. Uiteindelijk is hij voor verhoor naar het politiebureau gebracht."
T-rijbewijsVolgens de politie beschikt de jongen over de juiste papieren om een tractor te besturen. Een zogenaamd T-rijbewijs is vereist en kan worden gehaald door mensen vanaf 16 jaar. Ook was er geen sprake van alcoholgebruik.
"Dit is tragisch, vooral voor de nabestaanden van het slachtoffer. Maar ook voor hem. Hij is voor het leven getekend", aldus de directeur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.