Wc-rolkunstenaar Ralph Posset vreest gratis geld kwijt te raken

2 oktober 2015 om 13:17
nl
Kunstenaar Ralph Posset zegt dat hij de helft van zijn inkomsten kwijt is. De Bosschenaar meent dat zijn actie om gratis kunst weg te geven in verkeerde aarde is gevallen bij de subsidieverstrekkers. Het Mondriaan Fonds en de Provincie Noord-Brabant zouden zijn subsidie hebben ingetrokken, maar beiden zeggen helemaal geen subsidie te verstrekken aan Posset. 'Wij kennen geen Ralph Posset'.
Geschreven door

Posset krijgt naar eigen zeggen maandelijks rond de drieduizend euro aan subsidies uit diverse kunstpotjes en kunstregelingen. De kunstenaar gaf in het centrum van Den Bosch gratis kunst weg als dank voor de subsidie. Een handjevol kunstliefhebbers kwam zondagmiddag af op een weggeefactie.
Per direct bevroren"Binnen enkele dagen had ik reeds bericht van de Provincie Noord-Brabant en het Mondriaan Fonds waarin werd gemeld dat mijn toelages per direct werden ingetrokken. Enkele kleinere organisaties volgden snel. Binnen een week zie ik mijn inkomsten met meer dan 50 procent dalen", schrijft Posset vrijdag.
Maar zowel het Mondriaanfonds als de Provincie Noord-Brabant zeggen dat Ralph Posset bij hen niet bekend is. 'Wij hebben nooit subsidie verstrekt aan hem. Er wordt dus ook niets ingetrokken," laat het Mondriaanfonds weten. Een woordvoerder van de Provincie Noord-Brabant benadrukt dat zowel subsidieverstrekking als het intrekken ervan gebeurt na 'zorgvuldige afwegingen'.
Posset meent dat hij wordt gepakt omdat hij de integriteit van het subsidiesysteem te kijk zet en overweegt vervolgstappen.

[YouTube:body:https://youtu.be/Dtt2PLT8mjI]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.