Amsterdammer (30) opgepakt voor moord op Rinus Moerer in Steenbergen

2 oktober 2015 om 13:16 • Aangepast 25 april om 09:25
Foto: Alexander Vingerhoets /Obscura Foto
Foto: Alexander Vingerhoets /Obscura Foto
Een 30-jarige Amsterdammer is opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op Rinus Moerer (68) in Steenbergen in april vorig jaar. De verdachte is volgens het Openbaar Ministerie ook mogelijk behulpzaam geweest bij de criminele afrekening in juni 2013 van een 34-jarige man in Nieuwegein.

De Amsterdammer wordt er niet van verdacht dat hij de 68-jarige Moerer daadwerkelijk heeft doodgeschoten. De verdachte werd vorige vorige week maandag al gearresteerd. Zijn aanhouding is in het belang van het onderzoek echter tot vrijdag stilgehouden. Hij kwam volgens het OM na lang speurwerk in beeld, onder andere door onderzoek naar telecomgegevens.
PersoonsverwisselingDe politie liet eerder weten een verband te vermoeden tussen de moord op Moerer en de dood van de onschuldige 44-jarige ggz-directeur Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs. Zweekhorst werd doodgeschoten maar was slachtoffer van een persoonsverwisseling.
Maar er zijn volgens het OM geen aanwijzingen dat de Amsterdammer bij de moord op Zweekhorst betrokken is.
LEES OOK: Vragen na liquidatie Steenbergen: 'Wie is Rinus Moerer?'
DodenlijstEen mislukte drugsdeal van miljoenen euro’s is zeer waarschijnlijk de aanleiding van de moord op Moerer. De 68-jarige fruithandelaar stond op de dodenlijst en moest boeten voor het verloren gaan van een cocaïnetransport van 300 kilo in de haven van Rotterdam. Daarom ligt het nu lopende onderzoek bij de recherche in Rotterdam.
De politie denkt dat Moerer niet alleen fruit importeerde, maar ook betrokken was bij de import van drugs. In hetzelfde conflict van de fruithandelaar werd Zweekhorst dus per vergissing vermoord.

Wachten op privacy instellingen...