NAC snakt naar goede serie: 'Als je wint, zijn de irritaties weg'

2 oktober 2015 om 15:45
nl
Het piepte en het kraakte nog, maar NAC won afgelopen weekend wel voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd. In Sittard werd het 2-1 tegen Fortuna. Vrijdagavond treft NAC opnieuw een Limburgse tegenstander, VVV Venlo komt naar het Rat Verlegh Stadion. NAC is gebrand op een overwinning, ook om de rust te bewaren: "We moeten wat minder lullen en wat meer poetsen."
Geschreven door

De matige start van het seizoen is NAC, de ploeg staat nog altijd op een teleurstellende zesde plaats, niet in de koude kleren gaan zitten. Het zorgt voor onrust bij de supporters, maar ook in de selectie.
Irritaties"Als je telkens net niet wint of je speelt gelijk waar je eigenlijk moet winnen, krijg je irritaties", zegt NAC-verdediger Kenny van der Weg. "Dan maakt het niet uit of je een team bent of niet. Dat hoort er gewoon bij als sportman, maar je ziet wel dat het dan minder gaat worden en dat moeten we niet hebben. Overwinningen helpen dan, dan accepteer je meer van elkaar en wordt het leuker."
"Ik wil niet zeggen dat irritaties hoog opliepen", vervolgt Van der Weg. "Maar nu win je en dat zijn irritaties ook meteen weer weg. Ik vind wel dat we een team zijn. Het is altijd zo makkelijk gezegd dat als je niet wint dat je geen team bent. We gaan goed met elkaar om en hebben de bereidheid om voor elkaar te vechten. Als je wedstrijden gaat winnen, ga je meer van elkaar accepteren."
'Minder lullen, meer poetsen'NAC snakt dan ook naar een serie van overwinningen. "Daar zitten we allemaal op te wachten", zegt trainer Robert Maaskant. "We moeten er vrijdagavond staan tegen VVV. Als we deze wedstrijd winnen, zou dat een enorme 'boost' geven. En dat kan ook. Iedereen weet dat we een goede selectie hebben en dat het meer naar elkaar moet. We hebben wat tegenslagen gehad en daar moeten we overheen groeien."
"Als je trainingen van ons ziet, is het fantastisch met mooie goals, hoog tempo en veel kansen. Dat willen we in de wedstrijden ook zien. Ik weet wel dat er dan een tegenstander loopt die dat probeert te voorkomen, maar daar moet je ook individuele kwaliteit voor hebben. We moeten gewoon doen, wat minder lullen en wat meer poetsen", aldus NAC-coach Maaskant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.