Tyrone G. was erbij toen Danny Gubbels (12) werd neergeschoten, geeft hij toe in rechtszaak

2 oktober 2015 om 22:41
Tyrone G. heeft vrijdag in hoger beroep voor het eerst toegegeven dat hij bij de fatale schietpartij op het woonwagenkamp in Breda was. Bij de schietpartij kwam de 12-jarige Danny Gubbels om het leven. Tyrone G. durfde er niet eerder over te praten, omdat hij tijdens de eerdere rechtszaak door mensen van het kamp werd bedreigd.
Geschreven door

Mede-verdachte Marcellino F. blijft de betrokkenheid ontkennen. Tijdens de inhoudelijke behandeling in zwaarbeveiligde rechtbank in Amsterdam, zei F. dat hij er niet bij was.
De Brit Tyrone G. wilde vrijdag wel praten, omdat dit zijn laatste kans is. G. werd in 2013 samen met Nederlander F. voor de rechtbank in Breda veroordeeld tot zestien jaar cel. De derde verdachte was een 33-jarige Brit. Hij werd vrijgesproken.
F. ontkentMarcellino F. ontkent nog altijd dat hij in Breda was. Volgens F., een handelaar in gestolen auto's met valse kentekens, kwamen anderen een auto bij hem lenen om naar Breda te rijden.
De mannen zeiden dat er een 'groot probleem' was. Ze zouden een persoon willen ophalen en naar een loods in Vianen willen brengen. In de loods zou 'een hartig woordje met ene Gubbels gesproken worden'.
In paniek naar SpanjeDe mannen kwamen later in paniek teruggereden uit Breda. Marcellino F. moest mee in de auto naar Spanje.
Tijdens de reis kwam hij erachter dat er een jongen om het leven gekomen was. "Ik wist ook niet dat er eenzijdig was geschoten. De mannen vertelden mij dat het schieten over en weer was", aldus F. tijdens het hoger beroep.
'Niemand wil dat zoiets gebeurt'G.  ging na het schietincident zijn eigen weg. "Ik was daarna heel boos, omdat de afspraak was dat er niet geschoten zou worden."
Over de dood van Danny zei hij: "Dat doet zo pijn. Niemand wil dat zoiets gebeurt. Ik heb zelf kinderen." F. voegde daaraan toe: "Dit gaat je niet in de koude kleren zitten. Dit draag ik heel mijn leven bij me."
Tenlastelegging gewijzigdDe advocaat-generaal gaat de tenlastelegging wijzigen van medeplegen naar medeplichtig, zo laat hij weten. Daarmee schaalt justitie de ernst van de daden naar beneden bij.
Justitie spreekt van nieuwe wendingen in de zaak.
Afgeketste kogelDanny Gubbels werd op 14 juli dodelijk getroffen door een afgeketste kogel. Hij zat met zijn moeder in hun woonwagen aan de Rijnauwenstraat toen mannen met automatische wapens en jachtgeweren de woonwagen doorzeefden.
Een mislukte drugsdeal van de vader van Danny zou de aanleiding zijn geweest voor de schietpartij, maar dat is nooit helemaal duidelijk geworden.[Tweet:Body:https://twitter.com/Meboerefijn/status/649902776072409088]

Wachten op privacy instellingen...