Op vliegbasis Gilze-Rijen gemaakte reconstructie rampvliegtuig MH17 in oktober te zien

2 oktober 2015 om 15:00
nl
De reconstructie van een deel van het rampvliegtuig van vlucht MH17 zal op 13 oktober te zien zijn tijdens de presentatie van de onderzoeksrapporten van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De reconstructie van de voorzijde van de Boeing 777 van Malaysia Airlines is gemaakt op vliegbasis Gilze-Rijen.
Geschreven door

De rapporten van de OVV gaan over de toedracht van de ramp en komt na vijftien maanden van onderzoek naar de ramp.
Een deel van de cockpit en de business class is gereconstrueerd met wrakstukken die zijn geborgen op de rampplek in Oost-Oekraïne. Daar vloog het toestel vol Nederlanders over oorlogsgebied toen het vrijwel zeker werd getroffen door een raket.
Niet over aansprakelijkheidDe rapporten gaan over vier onderwerpen. Behalve naar de oorzaak van de crash hebben de onderzoekers ook gekeken naar de vraag waarom er nog passagiersvliegtuigen over het oorlogsgebied vlogen en of de inzittenden iets van de crash hebben meegekregen.
Ook is gekeken waarom Nederlandse nabestaanden twee tot vier dagen moesten wachten op bevestiging van de Nederlandse overheid dat hun naasten aan boord waren.
Niet over schuld, wel over dadersHet onderzoek van de OVV gaat niet over schuld en aansprakelijkheid. Het strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie gaat wel over de daders. De verwachting is dat de resultaten daarvan nog dit jaar bekend worden.
Vlucht MH17 van Malaysia Airlines crashte op 17 juli in Oost-Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven, onder wie 50 Brabanders. Het toestel vloog over oorlogsgebied en is zo goed als zeker uit de lucht geschoten.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.