Bulgaren bij kippenboutuitbener in Eindhoven mogelijk uitgebuit: Inspectie doet onderzoek

2 oktober 2015 om 17:21
nl
Bij een kippenboutuitbener in Eindhoven is mogelijk sprake van uitbuiting van medewerkers. Bulgaarse medewerkers krijgen vermoedelijk te weinig betaald en moeten veel meer uren werken dan is toegestaan.
Geschreven door

Dat blijkt uit een gezamenlijke controle van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Belastingdienst, het UWV en de gemeente Eindhoven.
Te lang werken voor te weinig geldDe melding over mogelijke misstanden bij het bedrijf kwam begin dit jaar bij de Inspectie binnen. Bij een controle in de nacht van woensdag op donderdag waren er twaalf Bulgaren aan het werk bij het bedrijf.
Vermoed wordt dat ze te lang moeten werken voor te weinig geld.
Veiligheid onder de maatOok de veiligheid van hun werkplek bleek zwaar onder de maat.
De Bulgaren waren aan het werk via een uitzendbureau. De Inspectie SZW doet verder onderzoek naar het bedrijf waar dagelijks kippenbouten worden uitgebeend. Het vlees is bedoeld voor het maken van kebab.
Nog meer overtredingenDe gemeente pakt ook de eigenaar van het bedrijfspand aan vanwege diverse overtredingen. Zo was sprake van illegale bouw, vertoonden gas en elektra mankementen, waren er onvoldoende blusmiddelen voorhanden en bleken vluchtroutes geblokkeerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.